Πλεονεκτήματα σόμπας ξύλου

Που υπερέχουν οι ενεργειακές σόμπες ξύλου

Οι σύγχρονες ενεργειακές σόμπες ξύλου, αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για τη θέρμανση των χώρων που θέλετε.

Ποια είναι όμως τα δυνατά σημεία που έχουν οι ενεργειακές σόμπες ξύλου, για να τις επιλέξετε αντί για τις σόμπες pellet.

ενεργειακες σομπες ξυλου

- Χαμηλότερο κόστος αγοράς της καύσιμης ύλης.

Τα καυσόξυλα αποτελούν ένα πολύ οικονομικό καύσιμο που μπορεί να βρει κανείς σε τιμές προσιτές και συμφέρουσες ή ακόμα και δωρεάν.

- Πληθώρα επιλογών για την προμήθεια της καύσιμης ύλης.

Τα καυσόξυλα μπορείτε να τα βρείτε σε πολλούς χώρους πώλησης, σε κάθε σχεδόν περιοχή, και έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τον προμηθευτή σας ανάλογα με την ποιότητα και την τιμή.

- Η γοητεία της φλόγας στο χώρο σας.

Μια σόμπα καύσης ξύλου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε στο σπιτικό περιβάλλον ένα αίσθημα ζεστασιάς και θαλπωρής, με το συνδυασμό της θερμότητας και την οπτική επίδραση που έχουν οι φλόγες όταν τρεμοπαίζουν στη σόμπα σας.

- Μεγάλη γκάμα αισθητικών και λειτουργικών επιλογών.

Μολονότι οι σόμπες pellet έχουν και αυτές ένα αρκετά μεγάλο φάσμα από λύσεις, δε φτάνουν το πλήθος των επιλογών που σας προσφέρονται από την αγορά της σόμπας ξύλου. Μπορείτε να βρείτε σύγχρονες ενεργειακές σόμπες ξύλου που να σας ταιριάζουν τόσο αισθητικά, όσο και λειτουργικά, συνδυάζοντας τη μορφή, με την υψηλή απόδοση και την ενεργειακή οικονομία που αναζητάτε.

- Αυτονομία και αξιοπιστία.

Μια σύγχρονη ξυλόσμπα είναι αυτόνομη και αξιόπιστη καθώς δεν απαιτεί τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρεύμα για να λειτουργήσει. Έτσι ακόμα και μια ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος δε θα σας εμποδίσει να έχετε ζεστασιά και σωστές συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι σας.

- Ευκολία και ευελιξία τοποθέτησης.

Επειδή μια ενεργειακή σόμπα ξύλου δεν έχει ανάγκη από ρεύμα, αλλά μόνο από μία μικρής διατομής καπνοδόχο, είναι ένα στοιχείο που μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί και να ενταχθεί στο χώρο σας, χωρίς πολλές απαιτήσεις για αναδιαμορφώσεις και μερεμέτια.

- Δυνατότητα πολλαπλών χρήσεων.

Πολλές από τις σύγχρονες σόμπες καύσης ξύλου, ενσωματώνουν περισσότερες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα η ευχέρεια να ψήσετε το γεύμα σας (στην περίπτωση της στόφας), ή η δυνατότητα να έχετε ζεστό νερό χρήσης (στην περίπτωση της σόμπας-καλοριφέρ).

Χρήσιμες Πληροφορίες

τι ειναι πελλετ
Τί είναι το pellet;

Μάθετε τί είναι το πέλλετ, ποια είναι η χρήση του και από ποιες πρώτες ύλες δημιουργείται.

τι ειναι οι μπρικετες ξυλου
Τί είναι οι μπρικέτες;

Διαβάστε τί είναι οι μπρικέτες ξύλου και ποια είναι τα πλεονεκτήματα που έχουν ως καύσιμη ύλη.