Πλεονεκτήματα σόμπας πέλλετ

Που υπερέχουν οι ενεργειακές σόμπες pellet

Οι ενεργειακές σόμπες pellet, αποτελούν μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση στην επιδίωξη οικονομικής και αποτελεσματικής θέρμανσης των χώρων σας.

Ποια είναι όμως τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που έχουν, για να τις διαλέξετε αντί για ένα άλλο είδος σόμπας.

ενεργειακη σομπα πελλετ

- Τυποποίηση της καύσιμης ύλης.

Τα pellets, μπορείτε να τα βρείτε πια σε αρκετούς χώρους πώλησης και έχουν το πλεονέκτημα πως μπορούν να φέρουν πιστοποιήσεις ως τυποποιημένα προϊόντα με σταθερή ποιότητα και με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (υγρασία, βάρος, πρώτες ύλες).

- Ευκολία αποθήκευσης της καύσιμης ύλης.

Οι συσκευασίες πέλλετ είναι σε τέτοια μορφή που μπορούν να αποθηκευτούν εύκολα και απλά σε πολλούς χώρους, χωρίς την ανησυχία αν θα λερώσουν, αν θα αφήσουν σημάδια ή αν θα χωρέσουν σε συγκεκριμένα δύσκολα σημεία.

- Ευκολία έναυσης και χρήσης.

Μια σύγχρονη συσκευή καύσης pellet προσφέρει τη μεγάλη ευκολία να ανάβει αυτόματα τη στιγμή που το θέλετε και χωρίς ειδικές γνώσεις ή τεχνάσματα όπως μπορεί να χρειαστεί σε άλλες περιπτώσεις καυσίμων.

- Πλήθος διευκολύνσεων και αυτοματισμών.

Οι ποιοτικές ενεργειακές σόμπες pellet, πέρα από την υψηλή απόδοση καύσης, προσφέρουν ένα μεγάλο φάσμα από διευκολύνσεις και αυτοματισμούς που σας επιτρέπουν να ορίσετε το χρόνο έναρξης της καύσης, την επιθυμητή θερμοκρασία του χώρου σας κ.ο.κ.

- Αυξημένος χρόνος λειτουργίας.

Μια σόμπα πέλλετ μπορεί να σας δώσει έναν ικανοποιητικό χρόνο αυτονομίας, ανάλογα με το μοντέλο, ώστε να εξασφαλίσετε πολλές ώρες καύσης χωρίς να χρειαστεί να ανατροφοδοτήσετε τη συσκευή σας.

- Φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Η ενεργειακή οικονομία που επιτυγχάνετε με τη χρήση μιας σόμπας πέλλετ μπορεί να συνδυαστεί θαυμάσια και με την επιλογή κατάλληλων προμηθευτών pellets που αξιοποιούν οικολογικές, αειφόρες πηγές πρώτων υλών για τη δημιουργία των προϊόντων τους.

Χρήσιμες Πληροφορίες

τι ειναι πελλετ
Τί είναι το pellet;

Μάθετε τί είναι το πέλλετ, ποια είναι η χρήση του και από ποιες πρώτες ύλες δημιουργείται.

τι ειναι οι μπρικετες ξυλου
Τί είναι οι μπρικέτες;

Διαβάστε τί είναι οι μπρικέτες ξύλου και ποια είναι τα πλεονεκτήματα που έχουν ως καύσιμη ύλη.